Nie raz, po powrocie z wêdkarskiej wyprawy, nie mamy ju¿ ochoty lub si³y na przygotowanie jakiego¶ dobrego dania z przyniesionej w³a¶nie ryby, tylko po sprawieniu ryby solimy j± , opruszamy w m±ce i sma¿ymy na patelni. Tymczasem, bez wiêkszego wysi³ku, mo¿emy przyrz±dziæ równie dobre, proste i smaczne dania w zupe³nie inny sposób. W³a¶nie w tej zak³adce opiszê kilka ciekawych przepisów kulinarnych na dania z ryb najbardziej pospolitych w naszych wodach.
"RYBY I OWOCE MORZA S¡ PYSZNE , ZDROWE I SZYBKO SIÊ JE GOTUJE. NALE¯Y TYLKO PAMIÊTAÆ , ¯E NAJLEPIEJ SMAKUJ¡ W NAJPROSTSZYCH POTRAWACH I JAK NAJPRO¦CIEJ PRZYRZ¡DZONE. NIE MO¯E ICH ZABRAKN¡Æ NA CO DZIEÑ , NA ¦WI¡TECZNYM STOLE , ANI NA LETNIM GRILLU Z PRZYJACIÓ£MI"